Antep Mutfağı Şiveydiz Tarifi | Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından

Antep Mutfağı Şiveydiz Tarifi

Antep mutfağının kışa özel hem lezzetli hem besleyici özelliği ile Şiveydiz Çorbası



Bugün sizlere Antep mutfağından bir tarif paylaşacağım. Öncelikle malzemeler hakkında bir kaç ip ucu verelim, tarifimizde kullanacağımız malzemelerin taze olmasına dikkat edelim,yoğurdumuzun süzme yoğurt olması çok önemli lezzetinin büyük bir çoğunluğunu buradan alacak,içine koyacağımız nohutlarıda bir gece önceden su da bekletmeliyiz. Bu hatırlatmalardan sonra gelelim malzeme listemize.



Kişi
Kalori/100gr
Hazırlama
Pişirme
6-8
618 kcal
30 dk
35 dk
YÖRESEL LEZZETLER ŞİVEYDİZ TARİFİ
MALZEMELER
MİKTAR
Kuşbaşı et
500 gr
Taze Soğan
2 kilo 
 Taze Sarımsak
2 kilo
Yumurta 
1 Adet
Süzme Yoğurt
1 çrb kş
Un
1 çrb kş
Zeytinyağ
1 çrb kş
Tereyağ
2 çrb kş
Nişasta
100 gr
Nane
1 çrb kş
Karabiber
1 tatlı kş
Tuz
Arzuya Göre
ANTEP MUTFAĞI ŞİVEYDİZ TARİFİ
Önce kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencereye alalım üzerine haşlanmamış nohutu da ilave edelim etlerin üzerine aşacak kadar su ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Et ve nohut pişerken biz diğer hazırlıklarımıza başlayalım. Bunun için taze soğan ve sarımsakları ayıklayalım ve yıkayalım.

Kesme tahtasının üzerinde yalnızca beyaz kısımlarını 2 cm boyunda keselim. Süzme yoğurdu bir tencereye alalım yoğurdun kesilmemesi için içine 1 kaşık unu ilave edelim, 1 adet yumurtayı kıralım yoğurdun kesilmemesini garanti altına almak istiyorsanız bir tatlı kaşığı nişasta ekleyelim bir kenarda bekletelim. Haşlanan et ve nohutları suyu ile birlikte bir tencereye aktaralım orta ateşteki ocağımızın üzerine alalım.

Etin üzerine beyaz kısımlarını kestiğimiz soğan ve sarımsakları ilave edelim pişmeye bırakalım biz bu arada yoğurdumuzu pişirmeye başlayalım. Kısık ateşte yoğurt, un ve nişasta karışımını sürekli çırpıcı ile karıştıralım burada en önemli nokta sürekli karıştırmaktır. Bu aşamada hem karıştıracağız hem de yemeğin suyundan azar azar alıp yoğurdun içine katacağız. Kıvamı koyu ayran kıvamına gelince et suyu eklemeyi bırakalım, bir taşım kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alalım, fazla kaynatmamanız gerekir.

Diğer tenceremizdeki etin içine kattığımız taze soğan ve sarımsaklar yumuşamışsa artık hazırladığımız yoğurtlu sosu et tenceresine yavaş yavaş ilave etmeye başlayabiliriz. Bu arada ayrı bir tavada tereyağ ve zeytinyanı eritelim, eriyen yağın içine 1 yemek kaşığı nane, bir tatlı kaşığı karabiber atalım çok fazla yakmadan ocaktan alalım ve hazırlanan yemeğin üzerine ilave edelim. Bu arada yemek ocağın üzerinde ve hala pişiyor olması lazım. Yağı ekledikten sonra ocaktan alalım, çok beklemeden servise sunalım.

   AFİYET OLSUN . . .
Kış ayına özel bu lezzetli tarifimiz kalorisi yüksek bir besin olduğu için pek sık tüketmenizi tavsiye etmiyoruz. Ancak sürekli spor yapan biriyseniz haftada bir tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirir soğukalgınlığı, grip gibi rahatsızlıklara karşı sizi korur.

YORUMLAR

www.haberinbasi.com
www.haberinbasi.com
Ad

-Püf Noktası,1,Antep Muftağı tarifleri,1,Aylara Gore Hangi Balik Tuketilmeli,1,balık zamanları,1,BisküviTatlısı,1,Çorbalar,1,Dondurma,1,Et Yemekeleri,1,Hangi Ayda Hangi Balık,1,Hangi ayda hangi balık Tüketilir,1,Kurabiye,1,lezzetli balık ne zaman olur,1,Nasıl Yapılır,2,şiveydiz malzemeleri,1,şiveydiz nasıl yapılır,1,şiveydiz tarifi,1,tarifi,1,tarifleri,1,Tatlı Tarifleri,2,Un Kurabiyesi,1,Yemek Tarifi,3,yöresel lezzetler,1,Yöresel Tarifler,2,
ltr
item
Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından: Antep Mutfağı Şiveydiz Tarifi
Antep Mutfağı Şiveydiz Tarifi
Antep mutfağının kışa özel hem lezzetli hem besleyici özelliği ile Şiveydiz Çorbası
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8t5jH20Z3fqViWyQ-mHIbVF_ngkMDF3gbJE6pH1dCrq5lx8YqxJg9XknNo6CrA7MH8zVfSMXqBRnpp0TLL1vsfYrgbRiudu6Wy-72t14Uu9fvgbR_IpMRZnxbYepAQLI7uaxkkcf5t7oA/s320/antep-mutfagi-siveydiz-tarifi-sefin-mutfagindan.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8t5jH20Z3fqViWyQ-mHIbVF_ngkMDF3gbJE6pH1dCrq5lx8YqxJg9XknNo6CrA7MH8zVfSMXqBRnpp0TLL1vsfYrgbRiudu6Wy-72t14Uu9fvgbR_IpMRZnxbYepAQLI7uaxkkcf5t7oA/s72-c/antep-mutfagi-siveydiz-tarifi-sefin-mutfagindan.png
Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından
https://sefinmutfagindan.blogspot.com/2017/12/antep-mutfagi-siveydiz-tarifi.html
https://sefinmutfagindan.blogspot.com/
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/2017/12/antep-mutfagi-siveydiz-tarifi.html
true
3437696129070417246
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı TÜMÜ TARİFE BAK CEVAP Cevabı Sil Sil Yazan Ana Sayfa SAYFALAR YAZILAR Tümü BENZER TARİFLER ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Geri Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mrt Nis Mayıs Haz Tem Ağs Eyl Ekm Kas Arl Şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan önce Takipçi Takip Et ÖZEL İÇERİK Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm kodu kopyala Tüm kodu şeç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız