Şefin Mutfağından Evde Dondurma Keyfi için Küllah Tarifi Kolay Pratik Ve Sağlıklı
Bugün tarifini vereceğimiz sebze yemeğimiz çocuklar tarafından pek sevilmemekte olan Karnabahar. Biz bu karnabaharı alladık pulladık çocuklarınızın çok seveceği bir hale getirdik. Ne diyelim Hadi Afiyet Olsun...
Kişi Sayısı: 4
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Kalorisi: 40 kcal
MALZEME LİSTESİ
- 1 Orta Boy Karnabahar
- 4 Adet Yumurta
- Yağ
- Tuz
- Karabiber
- Yoğurt
- Pul Biber
- Sarımsak
- Maden Suyu
- Un
YAPILIŞI
Karnabaharımızı küçük küçük parçalara ayırıyoruz ( çok çok küçük olmaması gerek ), çok fazla yumuşamasına izin vermeyecek şekilde haşlıyoruz ( kızartırken parçalanmaması için),suyunu süzerken karnabaharların üzerinden soğuk su gezdire bilirsiniz.
Derince bir kaba yumurtaları kırın ve içine tuz, karabiber ve unu katıp biraz çırpın ve son olarak maden suyunu ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
Bir tavanın içine yeteri kadar yağ koyup altını yakın, yağın kızgınlığı uygun seviyeye gelince haşladığımız karnabaharları teker teker hazırladığımız yumurtalı karışımımıza batırıp kızartma işlemini gerçekleştiriyoruz.
Derince bir kaba yoğurdumuzu döküp biraz çırpıyoruz daha sonra arzu ettiğiniz miktarda tuz ve sarımsak ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Üzerini süslemek için sos tavamıza biraz yağ koyup pul biberlerimizi kıvama gelinceye kadar kızartıyoruz.
Servis tabaklarına dizdiğimiz kızarmış karnabaharlarımızın üzerine önce yoğurdumuzu onun üstünede kızarttığımız pul biberlerini döküyoruz. Pratik kalorisi düşük lezzeti bir harika olan sevmeyenleri bile yoldan çıkaran Yoğurtlu Karnabahar Kızartmamız soframızda yerini almaya hazır.
AFİYET OLSUN
YORUMLAR