Yaz aylarında serinleten lezzetli doğal dondurma tarifi hem çok pratik hem çok lezzetli.
Yaz aylarında serinlemek için çok fazla tükettiğimiz dondurmayı daha sağlıklı daha lezzetli ve en doğal haliyle evimizde nasıl yapacağımızı anlatacağımız tarifimize hoş geldiniz.
Bu dondurma tarimiz için malzeme olarak biz muzu seçtik siz alternatif olarak başka meyvelerde ekleyebilir ve ya seçebilirsiniz. Öncelikle muzlarımızı en az 1 gün önceden dondurucuya atıyoruz, iyice donmuş olan muzlarımızı dondurucudan çıkartıp 5 dakika kadar bekliyoruz. Muzları kalın bir bıçak yardımı ile iki parmak kalınlığında kesiyoruz, bu kesme işlemi sırasında kabuklarıda rahatlıkla ayrılıyor. Dilim dilim kestiğimiz donmuş muzlarımızı fazla bekletmeden blender yardımı ile iyice karıştırıyoruz, arada blenderı açıp bütün kalan var mı diye kontrol edebilirsiniz. Kıvamımız macun seviyesine gelene kadar devam edin. Daha sonra kaplara pay ederek boşaltın eğer küllah ile tüketecekseniz bir kabın içerisine boşaltın ve tekrar dondurucunuza atın. Son aşamamız olarak sosumuzu hazırlayalım, çikolatamızı eritelim ve arzunuza göre ceviz, fındık ve ya fıstık havanda hafif taneli kalacak sekilde dövelim hazırladığımız dondurmaların üzerine önce erittiğimiz çikolata sosunu sonrada ceviz, fındık ve ya fıstıktan oluşan süsleme malzemelerimizi dökelim evet herşey hazır ellerinize sağlık. |
YORUMLAR