Aylara Göre Hangi Balık Tüketilmeli | Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından

Aylara Göre Hangi Balık Tüketilmeli

Balık Tüketimi Önemlidir. Ancak Lezzetli olması Sadece Pişirmesini Bilmekle olmaz.

HANGİ AYDA HANGİ BALIK LEZZETLİDİR?



    
Sularımızdaki balıkların bazı türleri, bütün bir sene boyunca yenebilir. Mevsimine göre lezzetini bir kat daha arttırırlar. Ancak belli aylarda fazla veya az miktarda avlanırlar. 

OCAK
   Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur. tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya, kılıç, mercan, sinağrit az tutulur.

ŞUBAT
   Bu ayda kalkan mevsimi başlar. Mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir yine bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir.

MART
   Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ciroz olmaya yüz tutmuştur. Tavası ve pilakisi yapılabilir. Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir. Kofananın ızgarası olur. Minakop ve tekir her zaman olduğu gibi lezzetlidir.

NİSAN
  Kalkan yine başta gelir. En bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur. Bu ayda ve mayısta kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur. Eşkina bu ayda görülür. Levrek kadar lezzetlidir. Uskumru artık çiroz olmuştur. kaya balığı fazlaca avlanır ve ucuzdur. 

MAYIS
   Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Fazlaca çıktığından pazarlarda her gün bulmak mümkündür. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir. Kefal yine lezzetlidir.

HAZİRAN
   Bu ayda balıklar az tutulur. Dip balıkları yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle haziran ayı balıkçılık açısından verimsizdir. tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit, levrek ve eşkina bulunur. Fakat pahalıdır.

TEMMUZ
   Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Tekir ve barbunya yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir ve üretimi azdır. 

AĞUSTOS
   Çingene palamutu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

EYLÜL
  Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.

EKİM
Geçici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol miktarda tutulur. Uskumru turfanda olarak kendisini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır. İstavritte yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinağrit, mercan, sardalya, eşkina, minakop, torik, izmarit, iztrangiloz ve aterina gibi balıkları nispeten ucuz olarak temin etmek mümkündür.

KASIM
   Uskumrunun en iyi zamanıdır. Kasım ayında bol bulunan ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir. Torik akışı başlamıştır. Lakerdası yapılır. Pisinin en nefis olduğu aydır. 

ARALIK
   Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir. Tekir bol bulunur.



Yemeklerinize Lezzet Katmak Püf Noktalarını bilmekten geçer.

YORUMLAR

www.haberinbasi.com
www.haberinbasi.com
Ad

-Püf Noktası,1,Antep Muftağı tarifleri,1,Aylara Gore Hangi Balik Tuketilmeli,1,balık zamanları,1,BisküviTatlısı,1,Çorbalar,1,Dondurma,1,Et Yemekeleri,1,Hangi Ayda Hangi Balık,1,Hangi ayda hangi balık Tüketilir,1,Kurabiye,1,lezzetli balık ne zaman olur,1,Nasıl Yapılır,2,şiveydiz malzemeleri,1,şiveydiz nasıl yapılır,1,şiveydiz tarifi,1,tarifi,1,tarifleri,1,Tatlı Tarifleri,2,Un Kurabiyesi,1,Yemek Tarifi,3,yöresel lezzetler,1,Yöresel Tarifler,2,
ltr
item
Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından: Aylara Göre Hangi Balık Tüketilmeli
Aylara Göre Hangi Balık Tüketilmeli
Balık Tüketimi Önemlidir. Ancak Lezzetli olması Sadece Pişirmesini Bilmekle olmaz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq8XZnAQBUkxNLYJkRSnMCQaveyovq40zdFE1gNm45tuyEHp_N7C_PFWVOIRK-oNBJTJBqccc6VRjnN3I9pnr5VlyYG_xYOSIEJFoZKW6b73drkXCxKbn_rgOrANo_EEDPxORziipq_wYA/s320/hangi-balik-hangi-ayda-tuketilir.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq8XZnAQBUkxNLYJkRSnMCQaveyovq40zdFE1gNm45tuyEHp_N7C_PFWVOIRK-oNBJTJBqccc6VRjnN3I9pnr5VlyYG_xYOSIEJFoZKW6b73drkXCxKbn_rgOrANo_EEDPxORziipq_wYA/s72-c/hangi-balik-hangi-ayda-tuketilir.png
Lezzetli Kolay Yemek Tarifleri - Şefin Mutfağından
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/2017/12/aylara-gore-hangi-balik-tuketilmeli.html
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/
http://sefinmutfagindan.blogspot.com/2017/12/aylara-gore-hangi-balik-tuketilmeli.html
true
3437696129070417246
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı TÜMÜ TARİFE BAK CEVAP Cevabı Sil Sil Yazan Ana Sayfa SAYFALAR YAZILAR Tümü BENZER TARİFLER ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Geri Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mrt Nis Mayıs Haz Tem Ağs Eyl Ekm Kas Arl Şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan önce Takipçi Takip Et ÖZEL İÇERİK Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm kodu kopyala Tüm kodu şeç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız